Όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι, το σωστότερο θα ήταν να κάνετε μια έρευνα αγοράς, και να επιλέξετε όχι με γνώμονα τι κατασκευάζουν οι πολλοί αλλά να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να γνωρίσει νέους τρόπους δόμησης ,καινούργια υλικά και τις αποδόσεις τους στα οποία η τεχνολογία  τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σημαντικές εξελίξεις .
Ο λόγος που τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα είναι φτιαγμένα από μπετό και σίδερα δεν είναι γιατί αυτός ο τρόπος κατασκευής είναι πιο ανθεκτικός σε περίπτωση σεισμού, φωτιάς ή πιο οικονομικός στην συντήρησή τους. Ο μόνος λόγος που προτιμούνται ακόμα είναι ότι έχουν καθιερωθεί στην αντίληψη του κόσμου ως πιο ασφαλείς από τις άλλες. Αυτό είναι μία εσφαλμένη αντίληψη, που σταδιακά χάνει έδαφος
 Η επιλογή αυτή γίνεται  γιατί χρησιμοποιούνται υλικά που βρίσκονται στην χώρα μας και έτσι δεν χρειάζεται η εισαγωγή  τους και επίσης οι νέοι ιδιοκτήτες  ακολουθούν την πεπατημένη χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να γνωρίσουν νέους τρόπους δόμησης και νέα υλικά που θα απλουστεύσουν την διαμονή τους στο νέο τους σπίτι. Μόλις πριν  από μια 8ετία περίπου καταλάβαμε πως αντικαθιστώντας τον απλό εξωτερικό σοβά με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης θωρακίζουμε ουσιαστικά το σπίτι μας μηδενίζοντας τις θερμογέφυρες.
Γιατί να επιλέξω ένα προκατασκευασμένο σπίτι
•  Οικονομικότερη συντήρηση. Το κόστος θέρμανσης ή ψύξης είναι πολύ χαμηλότερο λόγω των σωστών μονώσεων της τοιχοποιίας και της σκεπής. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ,το κόστος συντήρησης και κατοχής ενός συμβατικού σπιτιού μέσα σε 20-25 χρόνια  φτάνει το κόστος απόκτησης ενός καινούργιου προκατασκευασμένου σπιτιού.
•  Λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ λόγω συστεγασμένου επαγγέλματος που σημαίνει οικονομία στην κατασκευή.
•  Δανειοδοτούνται από την τράπεζα με περισσότερα  χρήματα . 850 € / τμ για προκατασκευασμένα  σπίτια  και  450 €/τμ για συμβατικά σπίτια
•   Τα προκατασκευασμένα σπίτια αποτελούν αδιαμφισβήτητα μια πράσινη λύση. Εκτός ότι εξοικονομείτε ενέργεια για θέρμανση και ψύξη όπως είδαμε παραπάνω, η επιλογή των ξύλων είναι μια απόλυτα οικολογική λύση. Και αν ορισμένοι σκεφτείτε πως με την υλοτομία καταστρέφουμε το περιβάλλον, να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει διάταξη με την οποία το κράτος επιβάλλει σε όσους καλλιεργούν δέντρα με σκοπό να παράγουν ξυλεία, όταν κόβουν ένα δένδρο να φυτεύουν  δύο.
•  Λόγο του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζονται ή συναρμολογούνται τα προκατασκευασμένα  σπίτια  αλλά και των βασικών υλικών τους, αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση για όσους επιθυμούν προστασία, ανθεκτικότητα και ασφάλεια απέναντι στους σεισμούς. Άλλωστε επιλέγονται κατά κόρον σε περιοχές με ισχυρές θύελλες, καταιγίδες και ακόμα και τυφώνες!
•  Το κόστος τους είναι προκαθορισμένο από την αρχή χωρίς παρεκκλίσεις από τον προϋπολογισμό  μας. Στα κτίρια από σκυρόδεμα είναι γνωστό ότι το τελικό κόστος είναι πάντα αρκετά υψηλότερο από εκείνο που είχε προϋπολογιστεί.
•  Γρήγορος χρόνος παράδοσης, με αποπεράτωση εργασιών σε τρείς μήνες.
•  Τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται  με πιστοποιημένη τοιχοποιία για αντισεισμικότητα και μονώσεις με πιστοποιήσεις CE, ISO καιRAL
•  Αρχιτεκτονική ευελιξία, μπορούμε να κατασκευάσουμε το σπίτι σας σε όποιο αρχιτεκτονικό σχέδιο εσείς αποφασίσετε.
•  Το U μιας συμβατικής κατοικίας  στην ζώνη Γ είναι 0,45 ενώ το αντίστοιχο U μιας προκατασκευασμένης είναι 0,07, που σημαίνει πως για να γίνει μια συμβατική κατοικία τόσο καλή όσο μια προκατασκευασμένη  , το κόστος υπερβαίνει τα 2.300 ευρώ ανά τ.μ.

Τιμή εκκίνησης κατασκευής προκατασκευασμένου οικολογικού παθητικού σπιτιού Α+ 850 €/τμ
Τιμή εκκίνησης κατασκευής συμβατικού σπιτιού Α ή Β 1.500 €

Παρά το γεγονός ότι υπερτερούν τα προκατασκευασμένα έναντι των συμβατικών είναι πιο φθηνά ακόμη και από την τιμή εκκίνησης  του, και οικονομικότερα τουλάχιστον  κατά 50% στην κατασκευή τους.