Στην προσπάθειά μας να κατασκευάζουμε σπίτια που θα έχουν την δυνατότητα να σας παρέχουν ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στα υλικά μόνωσης που θα χρησιμοποιήσουμε.
Κάθε κτήριο που θερμαίνεται ή κλιματίζεται πρέπει να διαθέτει την σωστή θερμομόνωση για την αποφυγή σπατάλης ενέργειας και χρημάτων. Η θερμομόνωση μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορα υλικά στην ταράτσα, στους τοίχους, στην οροφή, στην σκεπή και στο δάπεδο, μπορεί να εφαρμοστεί επίσης εσωτερικά και εξωτερικά της κατασκευής.
Μπορείτε να αντιληφθείτε την έλλειψη θερμομόνωσης στον χώρο σας με τους εξής τρόπους:
* Ο χώρος σας είναι κρύος τον χειμώνα και ζεστός το καλοκαίρι.

* Ειδικά τον χειμώνα ίσως νιώθετε ρεύματα αέρα όταν βρίσκεστε στα πιο κρύα σημεία του χώρου, από όπου έχετε και τις περισσότερες απώλειες θερμότητας.
* Ξοδεύετε πολλά χρήματα για να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία που σας κάνει να νιώθετε άνετα στον χώρο σας, χειμώνα και καλοκαίρι.
* Εντοπίζετε λεκέδες υγρασίας στους τοίχους (συνήθως πάνω ψηλά στις γωνίες ή μέσα σε ντουλάπες και πίσω από έπιπλα) που έχουν συνήθως βορινό προσανατολισμό και δεν τους φωτίζει πολύ ο ήλιος. Με τον καιρό δημιουργούνται μούχλες σε σημεία όπως τα δοκάρια, τις κολώνες, τις γωνίες και πίσω από τα έπιπλα που δεν αερίζονται καλά. 

Η λύση του προβλήματος από την πηγή του είναι η θερμομόνωση των αμόνωτων τοίχων. Με τη θερμομόνωση, ο χώρος θα έχει υψηλότερη θερμοκρασία γιατί δεν θα υπάρχουν θερμικές απώλειες. Οι τοίχοι που μέχρι πριν παρουσίαζαν προβλήματα μούχλας παύουν να είναι πιο ψυχροί σε σχέση με τους υπόλοιπους οπότε οι  υδρατμοί μοιράζονται στον χώρο και δεν συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν πρόβλημα.
Η μόνωση που χρησιμοποιούμε εσωτερικά της τοιχοποιίας μας ( σε εξωτερικούς, εσωτερικούς τοίχους και στο ταβάνι) είναι ο πεπιεσμένος πετροβάμβακας O πετροβάμβακας  Fibran geo είναι φυσικό προϊόν, προερχόμενο από πετρώματα ηλικίας 200 εκατομμυρίων  Χάρη στη δομή του, ο πετροβάμβακας φυλακίζει τον ξηρό και σταθερό αέρα, μειώνοντας την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ζεστών και των κρύων επιφανειών. Οι ιδιότητές του διατηρούνται σταθερές και αναλλοίωτες  σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του . Είναι πυράντοχο υλικό, με θερμοκρασία λειτουργίας >750ºC. Η εφαρμογή του σε κτηριακές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές εφαρμογές προσδίδει πυραντίσταση στα δομικά στοιχεία, η οποία φθάνει και τα 120 λεπτά.
Η τοιχοποιία μας εξωτερικά ενισχύεται με ειδική γυψοσανίδα fermacel η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στις καιρικές μεταβολές και στην φωτιά.
Επίσης  με την προσθήκη του συστήματος θερμοπρόσοψης με τελικό σιλικονούχο σοβά (WEBER, BAUMIT, STO)  εξωτερικά των όψεων του κτιρίου, που  λειτουργεί σαν θερμική ασπίδα στις όψεις των κτιρίων αποφεύγουμε την δημιουργία κάθε πιθανής θερμογέφυρας. Το θερμομονωτικό υλικό που επιλέγεται στην εξωτερική θερμομόνωση πρέπει να είναι απρόσβλητο από την υγρασία καθώς βρίσκεται ως τελευταία στρώση του τοίχου.

Και τέλος συμπληρώνοντας με την τοποθέτηση κουφωμάτων της εταιρείας KOMMERLING καταφέρνουμε να κατασκευάζουμε σπίτια με σχεδόν μηδενικές ανάγκες σε ψύξη και θέρμανση καθώς και με μηδενική υγρασία στο εσωτερικό τους.