Σε πόσο διάστημα βγαίνει η άδεια;

Ο χρόνος που χρειάζεται  για να δοθεί η  άδεια δόμησης  είναι περίπου ένας μήνας με δύο μήνες. Για να πάρουμε την άδεια δόμησης θα πρέπει να ετοιμαστούν φάκελοι  με διάφορες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρολογική, μηχανολογική κλπ) ,και σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων  άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία ,το δασαρχείο και την αεροπορία όταν το οικόπεδο βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο.

 Αλλά ο χρόνος συνήθως εξαρτάται από τον μηχανικό που θα την αναλάβει και τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες

 

Σε πόσο διάστημα χτίζεται η κατοικία;

Η κατασκευή του σπιτιού, αφού τελειώσει η θεμελίωση και είναι έτοιμη η πλατφόρμα,  χρειάζεται περίπου τρεις μήνες . Σε κάποιες περιπτώσεις  όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (δεν έχουμε έντονες βροχές ή χιόνια) η  παράδοση του σπιτιού γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Μπορούμε να επιλέξουμε εμείς το σχέδιο του σπιτιού;

Αρχιτεκτονικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στα σχέδια  και στις όψεις που μπορούμε να κατασκευάσουμε και επίσης μετά από επιθυμία και συμφωνία μαζί σας  μπορούμε να κάνουμε χρήση κάθε υλικού που το επιτρέπει η μελέτη του έργου και οι γενικότερες συνθήκες.

 

Εμπεριέχεται θερμομόνωση – ηχομόνωση στη κατασκευή  Σε τι ποσοστό γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας; Υπάρχει το ενδεχόμενο να μας εμφανίσει προβλήματα υγρασίας;

Φυσικά υπάρχει ηχομόνωση και θερμομόνωση στην τοιχοποιία μας. Τα σπίτια μας  παίρνουν ενεργειακό  πιστοποιητικό Α ή παθητικό. Πρέπει να   τονίσουμε   ότι ο τρόπος κατασκευής του σπιτιού δίνει την δυνατότητα να έχετε σταθερή θερμοκρασία εσωτερικά ,χειμώνα καλοκαίρι  21 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεστε πολύ λίγα χρήματα για ψύξη ή θέρμανση  του σπιτιού.   Αν συγκρίνουμε φυσικά ένα παθητικό σπίτι της okohaus με 0,08 λ με ένα συμβατικό σπίτι, η διαφορά μας είναι πάνω από 50 % αν και πιστεύουμε πως ένα συμβατικό σπίτι ποτέ δεν μπορεί να είναι A+ . Για γνώστες της κατασκευής  για να γίνει καν Α θα πρέπει  να κατασκευαστεί  35 cm εξωτερική  τοιχοποιία με συνδυασμό μπετό και τούβλο συν 10 cm διογκωμένη πολυστερίνη συν θερμοπρόσοψη)  Άρα έχουμε τεράστιο χάσιμο εμβαδού γιατί η εξωτερική τοιχοποιία μετράει στην δόμηση . 

Άρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την δικιά μας κατασκευή. Υγρασία δεν εμφανίζουν τα σπίτια μας καθόλου, επειδή δεν υπάρχουν καθόλου θερμογέφυρες,  ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται δίπλα  στην θάλασσα και που η υγρασία είναι αυξημένη. Αυτό οφείλεται στον σιλικονούχο σοβά που χρησιμοποιούμε .

 

Τι είδους θέρμανση τοποθετείται στις κατοικίες σας;

Η θέρμανση που προτείνουμε εμείς είναι ηλεκτρική ενδοδαπέδια. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος θέρμανσης που αποδίδει μια ευχάριστη αίσθηση θερμοκρασίας και λόγω της τοιχοποιίας μας (μηδενικές απώλειες) είναι πολύ οικονομική .Βέβαια μπορούμε κατόπιν συνεννόησης  μαζί σας να τοποθετήσουμε όποιο είδος θέρμανσης επιλέξετε ( καυστήρας πετρελαίου, τζάκι καλοριφέρ, αντλία θερμότητας, γεωθερμία κλπ)

 

Στα κουφώματα περιλαμβάνονται και σήτες;

Σε όλα τα εξωτερικά κουφώματα που τοποθετούμε συμπεριλαμβάνονται  ρολά  και σήτες

   

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και τα έπιπλα κουζίνας, έπιπλα μπάνιου  και οι ντουλάπες; Από τι υλικό;

Στο κόστος που θα σας δώσουμε συμπεριλαμβάνονται ντουλάπια κουζίνας έως 10 μ και ντουλάπες σε κάθε υπνοδωμάτιο από βακελίτη. Έπιπλο μπάνιου συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα μπάνια σας.

 

Μπορούμε να δούμε δικές σας κατασκευές από κοντά εφόσον και το  θελήσουμε;

Φυσικά μπορείτε να δείτε δικές μας κατασκευές, φτάνει να μας πείτε σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεστε ώστε να σας στείλουμε στην πιο κοντινή μας κατασκευή.

 

Οι βεράντες χρεώνονται το ίδιο με τους εσωτερικούς χώρους;

Φυσικά οι βεράντες δεν χρεώνονται το ίδιο με τους εσωτερικού χώρους. Η χρέωση τους εξαρτάται  από το αν θα έχετε ημιυπαίθριους, πέργολες ή απλά ανοιχτές βεράντες.

 

Όσον αφορά την  σκεπή: Φαίνεται το ξύλο στους εσωτερικούς  χώρους; Το επενδύεται ή έχει πλάκα;

Η σκεπή μας θα γίνει από κεραμίδια και μονώνεται εσωτερικά το ταβάνι μας ώστε να μηδενίσουμε τις απώλειες σε θέρμανση και ψύξη.  Όσον αφορά το ταβάνι του σπιτιού, αυτό είναι επιλογή δική σας  έπειτα από συμφωνία μαζί μας είτε να είναι εμφανής  η ξυλεία του, είτε να επενδυθεί  με κάποιο είδος ξύλινης επένδυσης είτε να επενδυθεί με γυψοσανίδα

  

Η προσφορά που θα μας δώσετε περιλαμβάνει τα πάντα; Τι ακριβώς περιλαμβάνει; Πληρώνουμε κάτι επιπλέον  εμείς;(ΦΠΑ, ένσημα, οτιδήποτε)

Η προσφορά που θα σας δώσουμε εμείς μπορεί να περιλαμβάνει

Α) την άδεια δόμησης από δικό μας μηχανικό, στην περίπτωση που  δεν έχετε εσείς δικό σας

Β) Για την θεμελίωση του σπιτιού θα μπορούσαμε να σας δώσουμε μια προσφορά αλλά και πάλι θα χρησιμοποιήσουμε μπετά και σίδερα από την δική σας περιοχή και επίσης το συνεργείο μας θα έχει κάποιο επιπλέον κόστος για την διαμονή του εκεί . Οπότε πιστεύουμε πως θα σας ήταν πιο οικονομικό να επιλέξετε κάποιο τοπικό συνεργείο για την εκσκαφή και την θεμελίωση.

Γ) Την κατασκευή του σπιτιού συμπεριλαμβανομένου  του ΦΠΑ  και του ΙΚΑ που αντιστοιχεί στην προκατασκευή.

 

Κάποιοι λένε ότι ένα προκατασκευασμένο σπίτι είναι κατά κάποιο  τρόπο πιο εύφλεκτο από μία συμβατική κατασκευή, μπορείτε να μας κάνετε μία σύγκριση με το μπετόν; συγκεκριμένα ακούσαμε για τα ηλεκτρολογικά  και για την σκεπή.

Η ξυλεία που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή του σπιτιού είναι απομυκητοποιημένη και έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να μην καίγεται. Ένα  σημαντικό προτέρημα του ξύλου είναι ότι για να αναφλεγεί πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασίες των 400 έως 500 βαθμών κελσίου με ταχύτητα απανθράκωσης 0,67mm\λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο πωρώνει και αργεί να καεί σε αντίθεση με το μπετό που όταν πάρει  φωτιά συνθλίβεται και καταστρέφεται. Εσωτερικά  της τοιχοποιίας  μας υπάρχει ειδικός πετροβάμβακας που όπως γνωρίζεται δεν καίγεται . Όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά που μας αναφέρεται πιστεύω πως η σωστή  ηλεκτρολογική εγκατάσταση μηδενίζει τους κινδύνους φωτιάς.

 

Τρόποι πληρωμής

Ο τρόπος πληρωμής γίνεται σταδιακά με την πρόοδο των εργασιών. Παίρνουμε  ένα ποσό προκαταβολικά  (ανάλογα με το συνολικό κόστος του σπιτιού)για  να κατασκευαστεί το σπίτι στο εργοστάσιο , και τα υπόλοιπα σταδιακά προχωρώντας οι εργασίες κατασκευής. Αυτό γίνεται είτε τα χρήματα είναι δική σας συμμετοχή είτε έρχεστε από δανειοδότηση τράπεζας ( ενημερωτικά σας πληροφορώ πως  μπορούμε να σας βοηθήσουμε και για τυχόν χρηματοδότηση που θα χρειαστείτε).

Στην περίπτωση δανειοδότησής από τράπεζα, δεν θα χρειαστεί να έχετε όλο το ποσό που θα σας ζητηθεί σαν ίδια κεφάλαια, μπορείτε να δείξετε με εργασίες δικές σας τα ίδια κεφάλαια. Η τράπεζα έχει επιβλέποντα μηχανικό και το ποσό της δανειοδότησης εκταμιεύεται σταδιακά με την πρόοδο των εργασιώ, αυτό λοιπόν συνεπάγεται διπλή ασφάλεια για σας.

Σε περίπτωση σεισμού τι ασφάλεια έχουμε

Ο υψηλός βαθμός αντοχής σε καταπονήσεις είναι ένα επίσης πλεονέκτημα του τρόπου δόμησης που χρησιμοποιούμαι. Εγγυόμαστε αντισεισμικότητα μέχρι 9 ρίχτερ. Τα ξύλινα σπίτια είναι ενδεδειγμένα για σεισμογενείς περιοχές. Οι κατοικίες που ο φέρον οργανισμός τους είναι από ξύλο  αποκλείουν την κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού γιατί έχουν ελαστικότητα. Η ελαστικότητα του ξύλου οφείλεται στην ιδιότητά του  να απορροφά κρουστική ενέργεια μόνο στην επιφάνειά του και όχι εσωτερικά με αποτέλεσμα να παρέχει μεγάλη ασφάλεια σε σεισμικές καταπονήσεις.